'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βαρέα αθλήματα - Ανασκόπηση 2010

Βαρέα αθλήματα - Ανασκόπηση 2010


Συνοδινός Θεόδωρος
Βαρέα αθλήματα – Ανασκόπηση 2010Στη φωτογραφία: Βαρέα αθλήματα – Ανασκόπηση 2010
Και, μάλιστα, μερικά ήταν ιδιαιτέρως σημαντικά. Στον απολογισμό του 2010, δεν θα σταθούμε στα διοικητικά, διότι επιθυμούμε ν' αρχίσουμε αισιόδοξα τη νέα χρονιά. Θ' αναφέρουμε μόνο τις σημαντικότερες επιτυχίες κάθε αθλήματος:

ΠάληΠάλη
Να μας συγχωρήσουν οι άνθρωποι του τζούντο, που αρχίζουμε από το αρχαίο ελληνικό άθλημα. Οι μεγάλες επιτυχίες ήλθαν από την ελεύθερη πάλη. Ο Γιάννης Αρζουμανίδης (120 κιλά), αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή φορά 3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Αυτό δείχνει πως καταξιώνεται διεθνώς. Ο Απόστολος Τασκούδης (74κ.) κατετάγη 7ος στο Παγκόσμιο των ανδρών. Τα άλλα μετάλλια ήταν ευρωπαϊκά και τα έφεραν μικροί. Ο Αλέξανδρος Σαμανίδης (66κ.) πήρε χρυσό στουςέφηβους και ο Αλέξης Καουσλίδης (100κ.) χάλκινο στους παίδες. Αν οι παράγοντες ενωθούν και εργασθούν μόνο για το καλό του αθλήματος, τότε μπορούμε να ευελπιστούμε και σε άλλες επιτυχίες.

ΤζούντοΤζούντο
Ο Ηλίας Ηλιάδης (90κ.) είναι καταξιωμένος εδώ και χρόνια. Από το 2004, οπότε αναδείχθηκε"χρυσός" Ολυμπιονίκης. Το 2010 εστέφθη και πρωταθλητής κόσμου, ενώ στο πρωτάθλημα Ευρώπης πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (57κ.) έγινε η πρώτη Ελληνίδα, που κατέκτησε μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πήρε το χάλκινοΠρωταθλητής Ευρώπης εφήβων αναδείχθηκε ο Γιώργος Αζωΐδης (66κ.). Ο Αλέξης Ντατατσίδης (76κ.) κατετάγη 4ος στους Α' Ολυμπιακούς αγώνες νέων (έως 18 ετών). Ευχή μας είναι, η διοικητική αστάθεια να μη επηρεάσει το αγωνιστικό μέρος.

Άρση βαρώνΆρση βαρών
Μεγάλες περιπέτειες πέρασε το άθλημα από το 2008 κι έπειτα με περισσότερα από 20 αποκαλυφθέντα κρούσματα ντόπινγκ. Υπό την ηγεσία του τρις "χρυσού" Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, κάνει αυτό που λέμε "νέα αρχή". Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν το 2010. Μη περιμένετε, όμως, να φθάσει στο επίπεδο της περιόδου 1992-2004. Θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας. ΟΔημήτρης Παπαγερίδης (+105κ.) αναδείχθηκε 9ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Στοπρωτάθλημα Ευρώπης των εφήβων, ο Αντώνης Μαρτασίδης (77κ.) αναδείχθηκε 2ος στο σύνολο(αρασέ και επωλέ ζετέ) και πρωταθλητής στο επωλέ ζετέ. Πολλές ήταν οι θέσεις στην οκτάδα και στους έφηβους και στις νεάνιδες και στους νέους (ως 23 ετών) και στις νέες.

ΠυγμαχίαΠυγμαχία
Το άθλημα "αργοπεθαίνει" στην Ελλάδα, αφού λίγα παιδιά ασχολούνται με αυτό. Η Ευγενία Τασίδου(54κ.) αναδείχθηκε 5η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την ίδια θέση κατέλαβε στους Α' Ολυμπιακούς αγώνες νέων ο Αλέξανδρος Ζαρντιασβίλι (+91κ.).

Τάε Κβον ΝτοΤάε Κβον Ντο
Πολλές ήταν ξανά οι διακρίσεις. Στο πρωτάθλημα Ευρώπης των ανδρών, ο Νίκος Τζέλλος (80κ.)πήρε ασημένιο μετάλλιο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (+87κ.) χάλκινο, όπως και ο Μάριος Τσουρδίνης (58κ.). Πέμπτες θέσεις κατέλαβαν οι Κώστας Γκόλτσιος (87κ.)Ανέστης Νικολαΐδης(74κ.) και Βλάσης Πετρόπουλος (55κ.), που ήταν 5ος και στο Παγκόσμιο εφήβωνΑσημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο Παγκόσμιο εφήβων ο Κλεάνθης Τζέλλος (59κ.). Η Μαργαρίτα Μιχαηλίδου(62κ.) αναδείχθηκε 2η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών και η Ιωάννα Κουτσού (46κ.). ΗΓραμματική Χρηστίδου (+68κ.) πήρε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων, στο οποίο  κατετάγη ηΣταυρούλα Κοντού (44κ.).

ΚαράτεΚαράτε
Το καράτε δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα. Επιτυχίες, όμως, είχαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Ξεχώρισαν τα χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια των Δημήτρη Τριανταφύλλη (67κ.), Ευδοξίας Κοσμίδου (50κ.) καιΒασιλικής Πανετσίδου (68κ.).

Ένα άρθρο του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Διαβάστε περισσότερα, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες