'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 14 Ιουνίου 2011


«The Cinderella Man» (videos)

Δευτέρα 13/06/11

 | Συντάκτης: Αναστάσης Ρουμανέας
Τι νομίζατε, δηλαδή; Ότι μεγάλες ανατροπές συμβαίνουν μόνο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ή στα παρκέ του μπάσκετ; Συμβαίνουν και στα ρινγκ της πυγμαχίας. Το exedra.gr θυμάται και σας παρουσιάζει μία από αυτές. Ηταν 13 Ιουνίου του 1935 όταν ο Τζέιμς Τζ. Μπράντοκ ανέτρεπε όλα τα προγνωστικά και κατατρόπωνε το μεγάλο φαβορί Μαξ Μπάερ, κατακτώντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών.




Πριν τη συγκλονιστική αναμέτρηση του «Madison Square Garden», ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο Μπράντοκ θα καταφέρει να αντεπεξέλθει απέναντι σε έναν αντίπαλο που φάνταζε δυνατότερος και πιο ανθεκτικός, καθώς ήταν και τέσσερα χρόνια νεότερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπάερ είχε κάνει ελάχιστη προετοιμασία για τον αγώνα δείχνοντας το πόσο υποτιμούσε τον Μπράντοκ.



Αντίθετα, ο «Cinderella Man», όπως ήταν το προσωνύμιό του προπονούταν πολλές ώρες καθημερινά και δήλωνε: «Προετοιμάζομαι για πόλεμο. Δεν πρόκειται απλά για ένα αγώνα πυγμαχίας ή ένα διαγωνισμό χορού».




Στην αρχή ο Μπάερ κατάφερε μερικά δυνατά χτυπήματα στον Μπράντοκ και έδειχνε να είναι κοντά στη νίκη. Όμως , η ανθρώπινη θέληση και αποφασιστικότητα μίλησαν και ο Τζέιμς «εξαπέλυσε» την αντεπίθεσή του με τον αντίπαλό του να δείχνει αιφνιδιασμένος και ανήμπορος να αντιδράσει.




Οι κριτές ανακήρυξαν ομόφωνα νικήτή τον Μπράντοκ και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού είχε μόλις ολοκληρωθεί.

πηγη:exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες