'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πάλη – Πρεβολαράκη: “Προλαβαίνω το παγκόσμιο, αλλά δεν θα είμαι έτοιμη”

by 
Η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πορεία αποθεραπείας της μετά το χειρουργείο που έκανε στον αυχένα, ενώ άφησε υποσχέσεις για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται και περιλαμβάνουν προσδοκίες μεταλλίου ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παράλληλα αναφέρθηκε στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία.
ΕΡ: Μαρία, παρά το γεγονός ότι είσαι τραυματίας και δεν μπορείς να αγωνιστείς έχεις έρθει εδώ στην Αρχαία Ολυμπία για να παρακολουθήσεις τους αγώνες… Ποια είναι η γνώμη σου για το τουρνουά;
«Είναι η τρίτη σερί χρονιά που γίνεται κι εφέτος νομίζω έχει μεγαλύτερη συμμετοχή από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Ήρθα να τους παρακολουθήσω γιατί θα γίνουν εξαιρετικοί αγώνες, έχει πολύ καλό επίπεδο. Ελπίζω να έρθει και αρκετός κόσμος από την Αρχαία Ολυμπία να τους παρακολουθήσει».
ΕΡ: Ζηλεύεις λίγο που δεν μπορείς να αγωνιστείς;
«Ζηλεύω παρά πολύ γιατί και τα τρία χρόνια δεν έχω καταφέρει να αγωνιστώ. Εφέτος δυστυχώς προέρχομαι από ένα χειρουργείο. Θα κάνω υπομονή ένα τρίμηνο και στην συνέχεια θα μπορώ να αγωνίζομαι κι εγώ».
ΕΡ: Τι σημαίνει για εσάς τους αθλητές ένα τουρνουά στην Αρχαία Ολυμπία;
«Είναι πολύ σημαντικό, γιατί εδώ είναι ο τόπος που γεννήθηκε το άθλημα, σε εμπνέει να παλέψεις με όλη σου την ψυχή και οι αθλητές αποκτούν πολλές εμπειρίες για τους δύσκολους αγώνες που έρχονται».
ΕΡ: Οι ξένοι αθλητές αντιλαμβάνονται την ιστορία του τόπου;
«Σίγουρα και με την χθεσινή τελετή πήραν μία μυρωδιά της αρχαίας ελληνικής διαπαιδαγώγησης και είναι πολύ ενθουσιασμένοι».
ΕΡ: Έκανες ένα χειρουργείο στον αυχένα, μία επώδυνη κατάσταση για σένα καθώς προσπάθησες να το αποφύγεις. Σε τι κατάσταση είσαι;
«Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποφύγω το χειρουργείο, περίμενα ένα εξάμηνο μήπως το πρόβλημα γίνει μικρότερο. Το ιατρικό τιμ αποφάσισε ότι η μόνη λύση για να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό που έκανα η μόνη λύση ήταν να χειρουργηθώ. Αυτό έγινε πριν 20 μέρες, ο ιατρός λέει ότι πήγε εξαιρετικά και πιστεύω ότι θα έχω πολύ πιο γρήγορη αποκατάσταση, σε τρεις μήνες θα είμαι πίσω».
ΕΡ: Προλαβαίνεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα;
«Ναι, αλλά δεν θα είμαι τόσο έτοιμη όσο θέλω. Οι προκρίσεις θα παιχτούν τον Απρίλιο στα προολυμπιακά».
ΕΡ: Μεγάλος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες φαντάζομαι εκεί θέλεις κάτι καλό γιατί όχι και ένα μετάλλιο;
«Ναι αυτός είναι ο στόχος γι αυτό και χειρουργήθηκα για να μπορέσω να προλάβω. Αρχικά ευελπιστώ να προκριθώ και στην συνέχεια να μπορέσω να πάω καλύτερα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που δεν είχα τόσες εμπειρίες».
ΕΡ: Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είχες κάνει το χειρουργείο νωρίτερα;
«Σίγουρα, αλλά περίμενα και βρήκα τον εξαιρετικό γιατρό κ. Βουγιούκα που έκανε πολύ καλή δουλειά και γι αυτό δεν το μετανιώνω».
ΕΡ: Το μέλλον της ελληνικής πάλης, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ποιο είναι;
«Υπάρχουν πολλά ταλέντα που μπορούν να προκριθούν, όμως εξαρτάται πόσο θα τους στηρίξει και το κράτος».
Πηγή: ΑΠΕ
http://www.sportsland.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες