'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.].

'Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ[Ε.ΦΙ.Β.Α.]. ...............ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ


Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ – Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Θ. ΜΑΛΛΙΑ


Στο Αμφιθέατρο του (νέου) Μουσείου της Ακρόπολις, παρουσιάσθηκε το Βιβλίο – Λεύκωμα του καθηγητή Θεόδωρου Μαλλιά, με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε βασικά από τους Συλλόγους της Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και «Μαρσύας» με τη συνδρομή της Ένωσης Μετασχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες, τον ΠΣΑΤ, την ΟΕΒΑΣ και άλλους φορείς, αποτέλεσε ένα ενδιαφέρον δρώμενο της θετικής πορείας, στην σύγχρονη εξέλιξη, του Ολυμπιακού Κινήματος.
Το μεγάλου σχήματος Βιβλίο με τις 392 σελίδες, τις δεκάδες θαυμάσιες, ιστορικές φωτογραφίες, που επιμελήθηκε με προσοχή η Σοφία Μαλλιά, κόρη του συγγραφέα, βασικά επικεντρώνεται στην ιστορική μορφή του Εθνικού μας Ποιητή, την προσφορά των Αρχαίων Αχαιών στην Πανελλήνια Ολυμπιακή Πορεία, αλλά και στην Αχαϊκή Συμπολιτεία που αποτέλεσε παγκόσμια το πρώτο βήμα πολιτιστικής και πνευματικής συσπείρωσης λαών.
Ο συγγραφέας καθηγητής – ψυχολόγος, απολαμβάνει την ευκαιρία να προσφέρει με πληρότητα, σαφήνεια, αλλά και ευαισθησία μια ολοκληρωμένη μορφή αυτού του θεσμού της ανθρωπότητας στο χώρο και το χρόνο μέσα από τις γραμμές που χαράζουν οι Ολυμπιακοί οραματισμοί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Επίτιμος Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians Σπύρος Καπράλος, στον πρόλογό του σημειώνει:
«Το διαχρονικό έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μόνο με την ελληνική ποίηση και λογοτεχνία, αλλά απόλυτα ρεαλιστικά και με τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων που, όπως όλοι σε ολόκληρο τον κόσμο γνωρίζουν, γεννήθηκαν στην πατρίδα μας».
Το βιβλίο γραμμένο σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν μια πλήρη και σωστή γνώση της πνευματικής συνεισφοράς του Ολυμπισμού διά μέσου του Αθλητισμού, της άσκησης και της παιδείας.
Οι αναλύσεις που παρέχονται σε όλο το Ολυμπιακό φάσμα, φανερώνουν ότι ο Κωστής Παλαμάς αποτελεί τον πυρήνα του Βιβλίου, αλλά το Λεύκωμα έχει τέτοια ανάπτυξη και εύρος που το κάνει ένα περιεκτικό επιστημονικό πόνημα κατανοητό από όλους και απαραίτητο σε όλους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ
Γενικός Γραμματέας
ΕΣΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες